torsdag 3 september 2009

Getingar och strumpebandssnokar

Pratade med Natalie igår och hon såg två gula ränder på ormen som vi såg i Burnaby Mountain Park och efter lite bildsök på google är vi överens om att det nog var en strumpebandssnok precis som ni gissade.

Blev stucken av en geting igår, glömde säga det. Jag stod helt stilla, jag tror inte ens att jag rörde handen utan kände bara hur något stack mig. Skumt! Man brukar behöva irritera dem först. Den hade flugit runt mig en stund men jag hade mest flyttat mig och inte viftat så mycket så jag blev lite paff.

Något som gjorde mig lika paff var det faktum att när jag tröttnat på getingen och ställde mig på andra sidan busshållplatsen så stod det en kille där och rökte. Och han flyttade på sig! I Göteborg sätter dem sig 1.5 m ifrån en och tänder en cigarett. Snacka om skillnad.

En annan kul sak, om man cyklar och vill ta bussen så finns det sådana där cykelhållare fram på bussen som man sätter fast dem på. Coolt. Dem uppmuntrar verkligen till att cykla här för du får ta med den överallt typ på bussar, Skytrain och Seabus. För en vecka sedan ungefär såg jag en buss köra i stan med två cyklar frampå och tänkte att det var ju lite mysko, men tänkte inte mer på det sedan. Inte förrän jag fick se två killar på busshållplatsen ställa sina cyklar framför bussen (inte ett helt normalt beteende) när den stannat. Jag gick ju på bussen och när jag sedan såg killarna gå på också trillade femöringen ner =)

Idag har jag installerat skrivaren på labet på min dator och jag tror nästan att Andreas hade blivit lite stolt över sin lillasyster för instruktionerna jag fick på papper gällde för XP och jag har Vista så det gick inte att föja instruktionerna helt. Ska inte påstå att jag löste det problemt helt själv men men jag kom på att jag kunde gå in på Kontrollpanelen själv och välja "skrivare" och sedan "lägg till skrivare" typ. Jag fick ju instruktioner från datorn också samt att jag kunde använda lite från instruktionerna, men jag bestämmer mig för att jag är stolt ändå =) Blev mycket glad när jag upptäckte att det fungerade i alla fall. Dessutom lyckades jag hitta tillbaka till där man hämtar ut gymtagen helt själv vilket kändes bra för skolan är verkligen byggd som en stor betonglabyrint.

Efter arbetsdagen var slut skulle vi gå till skolans pub och äta kycklingvingar men det var stängt så vi åkte ner till ett ställe nedanför berget istället. Det var trevligt.

Idag var alltså min första "riktiga" dag på jobbet. Fick en introduktion till hur mikroskopet fungerar rent tekniskt (väldigt smart konstruktion) och fick lite material att läsa. Plus att jag trixade med datorn. Fick inte igång det säkra nätet för det var något krångel, Gordon skulle kolla upp det. Av alla felmeddelanden man kan få så stod det att dem inte kunde skicka installeringsfilen till min mail för någon på institutionen hade brutit mot någon regel eller så. Jätteskumt!
Ska kolla vad en eladapter kostar här med så jag slipper släpa min fram och tillbaks varje dag typ. Men är den dyr så får det vara. Dem skrattade åt den jag har, jag kan förstå dem ;)

Nu ska jag göra pasta till lunchlådan i morgon. Imorgon ska jag bara fortsätta läsa lite material och sedan är det middag med labgänget på eftermiddagen. Får inte glömma att packa för Whistler i morgon kväll =)

Ha det gôtt!

2 kommentarer:

  1. Har du också blivit it konsult.Ta gärna en bild på buss med cykel på. Kram från oss här hemma.

    SvaraRadera
  2. Jag ska göra mitt bästa för att lyckas fånga en men jag kan inte lova något för det kräver att jag går runt på stan med kameran i handen och spanar in alla bussarna =)
    /Annica

    SvaraRadera