söndag 20 september 2009

Granville och köksäventyr

Hej hopp

Har nu varit i Vancouver en månad, jisses. Börjar på allvar känna att dem här månaderna nog kommer att gå rätt fort...

Mina safety sessions är nu avklarade och jag har bara en "orientational tour" på avdelningen innan jag är klar med allt sådant. På måndag får jag mitt projekt =) Äntligen ska jag få börja med mitt labbande. Hoppas att det blir roligt. Blir lite avskräckt av Natalies frekventa 12-timmarsdagar på lab men jag hoppas att dem inte ska vara lika vanliga för mig. Hoppet är det sista som överger en, eller hur är det dem säger?

Var på Granville Island idag med Natalie och Reanne (rumskompis) och det var trevligt. Vi promenerade ner dit sista biten så jag fick komma ut i solen lite. Den här gången tog vi oss runt "hela" ön (den är verkligen jätteliten). Spanade in fudgen på marknaden men den är dyr, som det mesta andra i den här stan, och man måste köpa jättebitar vilket kanske är lite väl mycket av det goda om man säger så.

Hemma igen provade jag en ny måltid, kycklingklubba tillagad i ugnen (var annars ;) med bara lite grillkrydda på den, och stekta grönsaker (bara stekta i rapsolja med lite salt och peppar på). Det var supergott, slängde i champinjoner, rödlök, morötter, broccoli och paprika. Ska nog ha pasta eller ris, eller klyftpotatis (dem blev en hit förra helgen=) till nästa gång dock. Mättar lite dåligt om man är väldigt hungrig när man äter.

Slutresutatet...

Har kommit på att det går ok att steka lite grann om man kör på svag värme och steker saker som inte behöver stekas så hårt utan bara lite grann så där. Börjar känna mig mer och mer vän med ugnen, det tar längre tid men den sköter sig själv. Slängde till och med in kycklingklubban djupfryst, det stod på påsen att man kan göra så, enklare än så blir det faktiskt inte. Inte ens söligt, vilket är bra när det är kyckling.

En av dem stora fördelarna med delat boende (bortsett från det uppenbara att man inte är själv hela tiden utan att det faktiskt finns folk att prata med bara man kliver ut i köket typ) är att man kan bli inspirerad av varandra när det gäller matlagningen. Speciellt som vi 8Reanne och jag i alla fall) är på ungefär samma nivå när det gäller matlagning, inga experter men vi har en helt ok grund att stå på. Man får tips och idéer på både ingredienser, kryddning och tillagningsmetoder. T.ex . gjorde Reanne en kul grej häromdagen. Hon hällde vatten (skulle varit kycklingbuljong dock men det fanns inte tillgängligt då) och okokt ris i en ugnsform tillsammans med kycklingfiléer. Lock på och lämna i ugnen i knappt en timme och ut kommer kyckling och kokt ris. Coolt! Får nästan prova det någon gång.

Har lovat att bjuda på pasta carbonara någon gång också. Blir nog lite matos från stekt bacon :-S men en gång får vi offra oss. Hon hade aldrig ätit det sa hon och jag tycker om det =)

Jättespindel nr 2 hittades i köket i går, inte OK :P.

Ska lyssna på lite nice musik nu innan jag går och lägger mig. Ha det gôtt allihopa.

2 kommentarer:

  1. Visst är det helt sjukt att det är en månad sen vi skiljdes åt på Heathrow?! Jag tycker det känns som om det var igår nästan, samtidigt som det känns som man varit här i evigheter!!! Verkar som om du har det härligt iallafall =) Kram Charlotta

    SvaraRadera
  2. Maten ser god ut.Ni verkar ha roligt.Pappa

    SvaraRadera